Hvordan Laver Snobrødsdej?
20. July 2021Der er simpelthen ikke noget som at sidde rundt om bålet og bage sit eget snobrød. Blot at sidde der og nyde varmen fra bålet og kigge ind i flammerne, som hele tiden skifter i størrelse og farve.
Ønsker du at lave det bedste snobrød? Så skal du læse med her.
Du skal blot huske at begynde i god tid med dejen, så du ikke skal stå at trippe, for at det er klar til brug, da det skal hæve i lang tid. Faktisk er det en god ide, at tænde bålet først for herefter at lave dejen, så passer det forhåbentlig med, at du har nogle perfekte gløder til at bage det over.
Du skal bruge følgende til cirka 10 personer:
- 50 g smør
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 2 stk æg
- 500 g hvedemel
Smelt smørret og tilsæt mælken, opløs herefter gæren heri. Tilsæt så de resterende ingredienser og ælt dejen godt, hvorefter det stilles til hævning et lunt sted gerne med et klæde over skålen. Dejen skal hæve 1 times tid. Når både bålet og dejen er klar fordeles dejen i lige store klumper og der trilles en lang pølse af hver. Disse skal snoes om en snobrødspind, vær opmærksom på at den ikke er for tynd, da den så vil knække under vægten eller at den ikke er alt for tør, da der så vil gå ild i pinden. Bag snobrødet over gløderne i bålet til de er gyldne og gennembagte og lige til at trække af pinden uden at der er dej tilbage på pinden.
Du skal vide at: dette tekstindhold er udviklet for Perlen Odense. Hos Perlen Odense bestiller man specielt gerne øreringe. Tusind tak for støtten, siger vi.